Vintersjov

Vintersjov i sneen med børn

Sjov i sneen: 5 aktiviteter for børn og barnlige sjæle


Når vinterens magi breder sig over landet og sneen daler ned, er det tid til at kaste sig ud i en verden af sjov og ballade. Børn elsker at lege i sneen, og der er uendelige muligheder for at udfolde sig kreativt og få frisk luft samtidigt.


1. Byg en snemand: En klassiker, der aldrig går af mode. Saml familien og skab jeres egen unikke snemand. Giv den en gulerodsnæse, hat og halstørklæde, og lad fantasien blomstre. Saml pynt i naturen eller kig i gemmerne med gammelt tøj. Byg flere forskellige snemænd eller snekoner. Høje, lave, tykke, tynde og dekorér dem så de får deres helt eget udtryk og karaktér.


2. Lav sneengle: En sjov og aktiv leg, der bringer smil på læben. Læg dig i sneen og spred arme og ben. Rejs dig forsigtigt og se din smukke sneengel aftegnet i landskabet. Man kan også pynte sine sneengle. Lav mund, næse og øjne af småsten du finder, hår af hø eller kviste og tegn et fint mønster på kjolen med din finger. Kun fantasien sætter grænser.


3. Sneboldkamp: En spændende og energisk leg for både store og små. Del jer op i hold og kast snebolde på hinanden – husk at grine og have det sjovt! Sørg for at brug blød sne og lad være med at kaste for hårdt. Det skal være sjov og skægt for alle, der er med. I kan også skyde efter måls. Hvis i går tur kan i sigte efter lygtepæle eller træeer som i passerer. Er i hjemme så find et mål i kan skyde efter. Det kunne fx være en tom dåse eller andet i den dur.


4. Kælketur: Sus afsted på kælken og mærk suset i maven. Find en bakke og kælke ned ad den, enten alene eller sammen med en ven. Der findes en masse sjove kælkebakker rundt om i landet. Her kan man selv bestemme fart og tempo alt efter hvor højt man går op af bakken. Er du modig så tager du de store bakker helt oppe fra toppen af og mærker det vilde sus i maven.


5. Udforsk snelandskabet: Tag på en eventyrlig gåtur i den friske luft og beundre det smukke snelandskab. Gå på opdagelse i skoven, byg en snefæstning eller tril en kæmpe snebold. Se om i kan spotte nogle dyr på turen. De fleste dyr gemmer sig når det er vinter, så det gælder om at have øjnene åbne. Hvis i er nogle af de første i sneen, så læg mærke til hvordan sneen knaser under jeres fødder og nyd lyden. Mærk hvordan frosten bider i kinderne. 


Bonus:


    • Stå på ski: En aktiv og spændende aktivitet for både børn og voksne. Lær at stå på ski eller snowboard og nyd den friske luft og vinterlandskabet.


    • Trille rundt i sneen: En hyggelig og afslappende aktivitet for de små. Lad dem trille rundt i sneen og mærke den kolde, bløde fornemmelse.


  • Løb på bare tæer i sneen: Løb en tur rundt i sneen på bare tæer og skynd jer så ind i varmen igen. Mærk hvordan kulden bider i fødderne samtidig med at det skaber en rar følelse i kroppen. 


  • Stå på skøjter: Er isen sikker på de små lokale gadekær kan man med fordel tage ud og stå på skøjter. Det er både sjovt og god træning af ballancen.


  • Lav sæbebobler i frostvejr: Det er helt magisk at lave sæbebobler i frostvejr: Se her hvordan.


    • Lav varm kakao: Når I kommer hjem fra en lang dag i sneen, kan I nyde en varm kop kakao med marshmallows eller flødeskum og varme jer ved pejsen.


Husk varmt tøj:


Når I leger i sneen, er det vigtigt at have varmt tøj på. Husk flyverdragt eller en varm jakke, bukser, handsker, hue og halstørklæde. Man kan med fordel tage skiundertøj indenunder, så man er helt sikker på at kunne holde varmen.


Vær sikker:


Vær forsigtig, når I leger i sneen. Sørg for at lege i et område, hvor der er plads nok, og undgå at lege i nærheden af trafikerede veje.


Nyd vinteren:


Vinteren er en smuk og magisk tid på året. Tag familien med ud i sneen og skab uforglemmelige minder sammen.

unsplash