Fastelavnsbøger

Børnebøger om fastelavn.


Elsker i også, at læse bøger? Så har vi samlet et udvalg af nogle sjove fastelavnsbøger, som i kan læse forud for fastelavn. På den måde kan barnet lære lidt om hvad, der venter når fastelavn nærmer sig. Der findes en del forskellige skøre, sjove og farverige fortællinger. Nogle af karakterne fra bøgerne kender i måske allerede? Bliv klogere på fastelavn sammen med dine børn og skab magiske øjeblikke med en god bog.

Willi holder fastelavn - læs og leg med Willi fastelavnsbog

Willi holder fastelavn

Willi har klædt sig ud som en farlig sørøver. Han skal nemlig holde fastelavnsfest i børnehaven. Denne bog følger Willi og hans oplevelser til fastelavn. Bagerst i bogen finder du en sjov leg, som du kan hygge med når i har læst bogen.

Fastelavn er mit navn

Det er fastelavn og det er tid til at slå katten af tønden. I bogen følger vi Jeppe, som kæmper med hvilket kostume han skal vælge til fastelavn. Skal han komme i "tøsetøj" eller vil han blive drillet og få en lang næse?

Fastelavn er mit navn Bent Faurby Februar 2
Fastelavn De små fagbøger Niels Hartmann Gyldendal

Fastelavn - De små fagbøger

I dag er fastelavn en super hyggelig tradition hvor børnene klæder sig ud, slår katten af tønden og spiser sig mætte i lækre cremede fastelavnsboller. 


I denne bog lærer vi om fastelavn i Danmark og i andre lande samt hvordan man fejrede fastelavn i gamle dage. Dengang hvor det var en ægte kat, der sad i tønden.

Fastelavnsfesten Lamberth Jan Chr. Næss og Ketil Selnes bog

Fastelavnsfesten

I bogen følger vi Frederik, der skal til fastelavnsfest henne på skolen. Alle klassens børn kommer udklædt og Frederik har sammen med sit mor bestilt det perfekte superheltekostume på nettet, men noget er helt galt da kostumet ankommer.

Tobias og Trine slår katten af tønden

I histoien om Tobias og Trine, der slår katten af tønden, så lærer de to børn noget om fastelavn og alle de traditioner de troede de kendte til. For børn handler fastelavn som regel om slik, udklædning og tøndeslagning, men hvorfor fejre vi i virkeligheden fastelavn?

Tobias og Trine slår katte af tønden fastelavnsbog af Malene Fenger-Grøndahl
Sallys far slår igen fastelavnsbog af Thomas Brunstrøm

Sallys far slår igen

Elsker i også bøgerne med Sallys far? Så er denne fastelavnsbog oplagt til jer. Den handler om Sallys noget uheldige fastelavn. Hun drømmer om, at købe et robotkostume, men hendes far går straks igang med at bygge kostumet selv. Det ender lidt uheldigt med, at Sally ikke kan bevæge sine arme og hvordan skal hun så kunne slå katten af tønden?

Lasse-Leif drømmen om sukkermaven fastelavnsbog af Mette Finderup

Lasse-Leif drømmen om sukkermaven

Lasse-Leif er altid sjov at følge med hans finurlige hjerne. I bogen hygger Lasse-Leif med sin far. De sidder og spiser slik og Lasse-Leifs far fortæller om den sukkermave, som voksne mennesker har. Den gør, at vokse kan spise ALT det slik de overhovedet vil og det kan børn desværre ikke. Hvis børn gerne vil have en sukkermave, skal de stoppe med at spise slik, hvilket Lasse-Leif straks begynder på. Desværre er det bare super svært med fastelavn, som står for døren.

Børnenes store bog om traditioner

Sæt dig sammen med dit barn og gå på opdagelse i de mange forskellige traditioner. Lær mere om fastelavn, nytårsaften, halloween, ramadan og meget mere. Mød 14 danske børn, der hver især fortæller om deres traditioner i familien.

Børnenes store bog om traditioner
Palle slår katten af tønden fastelavnsbog af Jørn Jensen

Palle slår katten af tønden

Bogen handler om den fornuftige Palle og hans far. Palle skal til fastelavnsfest og der skal de slå katten af tønden. Hans far er klædt ud som farlig vampyr imens Palle er klædt ud som supermand. Festen er kun for børn, men far har sneget sig med og lover Palle, at han nok skal lade være at slå til tønden.

Forbered dig til fastelavn med en god bog: Oplev fantasi, læring og samvær


Fastelavn nærmer sig: Giv fantasien frit løb og skab magiske stunder med dit barn gennem en god fastelavnsbog.


Fiktion eller fakta: Vælg mellem spændende historier med velkendte helte som Lasse-Leif eller Sally, eller dyk ned i fastelavns traditioner og historie. Udforsk nye vinkler og bliv klogere på denne festlige højtid.


Samvær og fordybelse: Skab hyggelige stunder under en lampe eller i sofaen med en varm kakao. Læsning giver ro til fordybelse og åbner for spændende samtaler om historien, fantasi og nye ideer.


Udforsk mere: Find flere bøger af samme forfatter eller med de samme elskede karakterer. Skab en tradition med genlæsning og genoplev magiske øjeblikke igen og igen.

Oplev magien ved fastelavn: Læsning med børn


Fastelavn er en tid for fest, udklædning og sjov. Men det kan også være en tid for læring og samvær med dine børn. At læse bøger om fastelavn sammen er en fantastisk måde at:


 • Styrke læsefærdigheder:Bøger om fastelavn tilbyder et engagerende tema, der kan motivere børn til at læse.
 • Udvide ordforråd:De farverige beskrivelser og spændende historier introducerer nye ord og begreber.
 • Stimulere fantasien:Fastelavnsbøger fyldt med magiske elementer og eventyrlige fortællinger inspirerer fantasiens verden.
 • Lære om traditioner:Udforsk fastelavns historie, oprindelse og skikke gennem bøgernes informative indhold.
 • Skabe familiebånd:Læsning skaber hyggelige stunder, styrker kommunikationen og fremmer fælles oplevelser.


Tips til at vælge den perfekte fastelavnsbog:


 • Barnets alder:Vælg bøger med et passende læseniveau og sproglig kompleksitet.
 • Interesser:Find bøger med temaer, der appellerer til barnets specifikke interesser.
 • Fiktion eller fakta:Vælg mellem spændende historier eller informative bøger om fastelavnstraditioner.
 • Illustrationer:Tiltrækkende illustrationer fanger barnets opmærksomhed og øger læseglæden.


Forbered jer til fastelavn:


 • Besøg biblioteket:Udforsk bibliotekets udvalg af fastelavnsbøger og find jeres favoritter.
 • Lav en læsekrog:Skab et hyggeligt og inspirerende sted at læse.
 • Læseaktiviteter:Udforsk kreative aktiviteter inspireret af fastelavnsbøgerne.
 • Del oplevelsen:Tal om bøgerne, og skab fælles minder gennem læsning.


Bøger om fastelavn:


 • Fiktion:"Lasse-Leif og fastelavnsbollen", "Sallys fastelavnsfest"
 • Fakta:"Hvorfor fejrer vi fastelavn?", "Fastelavnstraditioner i Danmark"
unsplash