Kan du sanse foråret

Kan du sanse foråret?

Skrevet 14. marts 2020

Vi elsker forår og den helt specielle duft og stemning det bringer med sig. Foråret spiller på alle sanserne og giver rig mulighed for at fordybe sig i naturen. Hvis man tager på oplevelse udendørs, så har man rig mulighed for at skabe en helt særlig følelse i kroppen. Det er en blanding af forelskelse og ro overdynget med masser af kærlighed.


Det er i denne periode naturen virkelig forstår, at kræse om en. Der titter masser af grønt og farverigt frem fra jorden og fuglene synger ekstra højt. Både dyr, voksne og børn bliver ekstra fjollede og smilet breder sig til op over begge øre.


Duften af forår


Pludselig rammer den en og så ved man, at man går imod lysere tider. Vi nyder at bruge foråret meditativt og sætte alle sanserne i spil. Med dette indlæg vil vi hive dig med ind i vores forårsfornemmelser.


Alle kan genkende, den helt specielle duft af forår, som pludselig rammer en når man træder ud af døren. Lad duften sætte minderne i gang og lad glæden over, at foråret endelig har ramt Danmark, brede sig i kroppen på dig. Prøv eventuelt at beskrive duften sammen med dine børn, så den også får en helt speciel plads i deres hjerter.


Smag på foråret


Når du er på tur i den skønne forårsnatur er det oplagt at smage lidt på naturen. Dog skal man være påpasselig med ikke, at indtage for store mængder, men blot nyde smagen, som et lille tvist på gåturen.


Når bøgen springer ud, så bliver store dele af Danmark lysegrøn og fin. De nye små fine bøgeblade smager frisk og syrligt. De er lette at plukke fra bøgetræerne eller en bøgehæk og kan nydes alene eller i en salat.


Mange ærgrer sig når de ser en mælkebøtte i haven, men faktisk kan man spise store dele af mælkebøtten. Det skal selvfølgelig være om foråret når blomsterne er gule og friske. Vask blomsten og nip de gule blomsterblade af og brug dem som kulør i en fin salat. Du kan også spise bladene, men det anbefales at plukke disse når de er helt nye, da de ellers kan blive utroligt bitre i en salat.


Det er ikke så mange elmetræer vi har tilbage i Danmark efter elmesygen kom til landet. Dog producerer elmetræerne i foråret en frugt kaldet manna, som smager frisk og sødlig. Manna består af 2 små grønne blade, der beskytter en nød (frø). Man kan spise manna imens den er grøn. Når den bliver brun, bliver vingerne lette og kan transportere frøet langt.


Når man går en tur i skoven, så vil man ofte kunne dufte ramsløg før man egentlig spotter selve planten. Ramsløg er blevet mere og mere populært i de danske køkkener og er let at kende på sin stærke duft af hvidløg. Ramsløg kan bruges til mange forskellige ting. Brug blandt andet ramsløg i dressinger, til pesto, i supper, i salat eller generelt som krydderi i din madlavning.

Leder du efter pynt til kagen, salaten eller andet, så er violer utrolig farverige og dekorative. Violerne kan du finde i forårslandskabet både i naturen og i mange haver. Man kan også bruge den fine gul-hvide blomst tusindfryd. Den er også rigtig dekorativ, let at finde i de fleste vilde græsplæner og så er den spiselig.


Bevæger du dig ud i skoven vil du i løbet af foråret og sensommeren kunne se skovsyren blomstre. Blomsterne fra skovsyren minder meget om anemoner, men har en meget neutral smag, så de gør sig bedst som pynt på en kage eller i en salat.

Føl foråret


Hør foråret


Se foråret