Halloween

Halloween - Allehelgensaften

Vi har samlet en masse gratis halloween opgaver til børn og familier, der gerne vil hygge i den sjove højtid. Halloween traditionerne har ramt Danmark for fuld styrke og hvert år vokser Allehelgensaften og flere og flere traditioner kommer til. Det er et hyggeligt afbræk midt i det blæsende efterår, hvor vi har mulighed for at skabe en hyggelig form for uhygge i vores små hjem. Allehelgensaften falder altid d. 31. oktober og i følge folkesagnene er det aftenen hvor hekse, spøgelser og mørkets magter slippes løs. 


Vi har samlet inspiration til den perfekte Halloween. Nedenfor finder du alt fra sjove spil, lege, kostumer, opgaver og inspiration til din fest. Vi håber at kunne bidrage til, at du får en rigtig sjov aften med alt fra uhygge til hyggelige stunder med dine venner og familie.

HALLOWEEN OPGAVEHÆFTE

Vi har samlet lidt forskellige opgaver til din halloween. Hent vores gratis opgavehæfte og dyk ned i de sjove opgaver.

SLÅ-EN-HALLOWEEN HISTORIE

Grib en terning og skab din helt egen halloween historie udfra det antal øjne terningen lander på. Det eneste du behøver er at printe, så er du klar til at gå igang.

HALLOWEEN HUSKESPIL

Sæt jer ned og kæmp mod hinanden i vores Halloween vendespil. Kan du huske hvor de forskellige brikker ligger? Test din hukommelse og vind over din familie.

HALLOWEEN SLÅ ET GRÆSKAR

Er du klar til at udfordre familien eller vennerne i hvem, der først får tegnet et græskar. Vi har lavet et sjovt spil til Allehelgensaften.

SKELLETSKATTEJAGT

Gå på jagt sammen med dine venner eller familie og saml alle knoglerne, så i til sidst har samlet et fuldkomment skellet. 

NYT HALLOWEEN OPGAVEHÆFTE

Juhuu så er vi på banen med et helt nyt opgavehæfte til Halloween. Er du allerede færdig med vores første hæfte, så er det bare om at komme igang med nummer to.

HALLOWEEN PYNT TIL FESTEN

Her har vi samlet lidt inspiration til indendørspynt til din fest, så du kan skabe den helt rigtige Halloweenstemning i hjemmet.

FARVELÆG UHYGGELIGE HALLOWEEN MOTIVER

Hent vores gratis maleark og slip kreativiteten løs. Vi har samlet lidt forskellige uhyggelige motiver.

HALLOWEEN GAVESPIL

Kæmp med familien om hvem, der først får 10 gaver og vinder spillet. Vi har skruet lidt op for pakkelegen, som du kender den.

KOSTUMER TIL HALLOWEEN

Få inspiration til dit halloween-kostume. Vi har samlet et udvalg af uhyggelige, sjove og farlige kostumer, som du og familien kan hoppe i til halloween.

SLIK ELLER BALLADE?

Vi har lavet en sjov lille leg, som du kan hygge dig med sammen med venner og familie. Er du heldig at nuppet et stykke slik eller er der dømt ballade?

INSPIRATION TIL HALLOWEEN-LÆSNINGEN

Der er ikke noget bedre end at læse en masse fængende og uhyggelige Halloween historier. Måske de slet ikke er så farlige, som man går og tror...

HALLOWEEN JAGT

Tag varmt tøj på og gå en tur med familien i kvarteret. Se hvem, der kan spotte flest af de kendte halloween ting.

Halloween

Når kalenderen viser 31. oktober sker, der noget magisk. Rundt omkring i verden ser man børn, der drømmer sig til, at være nogen de ikke er til hverdag. De iklæder sig farlige, uhyggelige og skræmmende kostumer og vandre rundt i gader og stræder imens de synger "Slik eller ballade" eller “Trick or Treat”. De går fra dør til dør, banker på og skræmmer alle på deres vej i jagten på slik, slik og mere slik. 

De er klædt ud som vampyrer, zombier, skeletter, mumier, spøgelser, hekse, troldmænd, varulve, manden med leen, flagermus, sorte katte og meget andet. Kun fantasien sætter grænser når det uhyggelige kostume skal vælges. De sminker sig i ansigtet og påfører sig parykker og uhyggelige accessories alt sammen i jagten på det helt perfekte kostume, som kan skræmme livet af folk. Det er en tradition, der byder på hygge og uhygge og som danskerne de seneste år har taget mere og mere til sig.

Halloweens historie

Halloween falder altid på den 31. oktober, fordi den gamle keltiske festival i Samhain, der betragtes som den tidligste kendte rod til Halloween, fandt sted på netop denne dag. Kelterne levede for over 2000 år siden hovedsageligt i Irland, England og Nordfrankrig. Samhain markerede en afgørende tid på året, hvor årstiderne ændrer sig. Endnu vigtigere troede observatører også, at grænsen mellem denne verden og den næste blev særlig tynd på dette tidspunkt, hvilket gjorde det muligt for dem at få forbindelse til de døde. 


Denne tro deles også af andre kulturer. En lignende idé nævnes omkring den jødiske helligdag Yom Kippur, som også typisk forekommer i oktober og hvor man bruger højtiden på at sige bønner for de døde. Det er også her, Halloween får sine "hjemsøgte" betydning.


Den tidlige hedenske højtid i Samhain involverede en masse ritualistiske ceremonier for at få forbindelse til ånderne. Selvom der ikke er kendt mange detaljer om disse festligheder, tror mange, at kelterne fejrede i kostumer, som en forklædning mod spøgelser, afholdte særlige fester og lavede lanterner ved at udhule græskar. Efterhånden som kristendommen tog over og højtidens hedenske undertoner blev mindre, forblev højtidens grundlæggende traditioner hvert år en del af popkulturen. Traditionerne udviklede sig og blev mere moderne med årene.


De tidligere mystiske ritualer udviklede sig til mere sjov, leg og spil for børn og voksne.

Græskar lanterner

Græskar lanterner bliver også kaldt for græskarmænd eller græskarlygter. Det er et udhulet græskar, hvor man skær et uhyggeligt ansigt eller en uhyggelig figur i. Herefter placeres et lys i lanternen ved mørkets frembrud. I gamle dage tændte man lys for, at skræmme det onde væk. Man troede på at lys vandt over de mørke kræfter. I dag bruges lanterne til at skræmme hekse og spøgelser væk. Derudover skaber de i hyggelig form for uhygge i kvarteret.

Udklædning til Halloween

På Allehelgensaften, troede man på at alle onde ånder kom tilbage til jorden. Folk håbede på at kunne møde spøgelser og hekse, hvis de forlod deres hjem, netop denne aften. For ikke at blive genkendt begyndte folk at bære masker når de forlod deres hjem på Allehelgensaften, således at de onde ånder ikke ville tro at de var almindelige dødelige mennesker. De forsøgte at ligne ligesindede spøgelser og uhyggelige figurer. Det er også derfor, at den klassiske Halloweenudklædning er som vampyrer, spøgelser, djævle, zombier, hekse og lignende.

Halloween spil og opgaver

Skab den rette hyggelige uhygge sammen med dine børn. Vi har lavet en del gratis opgaver, sjove lege og spil, som i kan hygge jer sammen med. Hent vores gratis halloweenhæfte, lav jeres egen halloween historie eller find farveblyanterne frem og nyd en kreativ stund med vores gratis maleark.