Leg med sæbebobler

Skal vi lege med sæbebobler? 


Sæbebobler byder på sjov hele året rundt. Man kan lege med dem både inde og ude. Sæbebobler har ingen alder, de kan være sjove og magiske for både børn og voksne.


I denne artikel vil vi give lidt fifs til hvordan du laver forskellige bobler samt hvordan du mixer det perfekte sæbeboblevand. 


Udover den magi boblerne skaber i sig selv, så kan legen også let erstattes af en konkurrence. Hvem kan lave flest sæbebobler, hvem kan lave den største boble, hvem kan holde en sæbeboble i live i længst tid osv.Mix dit eget sæbeboblevand


Man kan selvfølgelig altid købe færdiglavet sæbeboblevand i de fleste supermarkeder og legetøjsbutikker, men når du løber tør, så er det oplagt, at forsøge dig med at lave din egen mixtur. 


  1. I den klassiske opskrift, bruger man almindelig opvaskemiddel og vand. Man blander 1 del opvaskemiddel med 4 dele vand og mixer det sammen. Så har man en let løsning, som giver fine bobler. 
  2. Du kan mixe pastafarve i dit sæbeboblevand, så du kan lave flotte farverige bobler. Man kan også forsøge sig med fint glimmer-pulver. Kun fantasien sætter grænser. Man skal dog være opmærksom på, at holdbarheden svækkes. Hvis man anvender vand med farve eller glimmer, så sørg for at blæs boblerne udendørs eller på et badeværelse, hvor det er let, at gøre rent efterfølgende. 
  3. Du kan forlænge boblernes holdbarhed ved at blande lidt glycerin eller sirup i din opskrift. Nogle rygter lyder også på, at glidecreme er en perfekt ingrediens til, at styrke boblerne. Glycerin kan blandt andet købes i Matas.


       Blandingsforhold:


  • 1 liter koldt vand
  • 0,5 dl opvaskemiddel (nogle sværger til grøn Fairy)
  • 1 spsk. glycerin


Lad eventuelt vandet stå over natten, så det sætter sig. Hvis der er meget skum i, så bliver det sværere at lave bobler. Sørg derfor for ikke at ryste dit sæbeboblevand, det det kan gøre det meget svært at lave mange og holdbarer bobler.


Lav mange bobler


Hvem kan lave flest bobler? Det kræver teknik og kontrol, at lave mange bobler. Det gælder om ikke at blæse forsigtigt, men heller ikke for kraftigt, da hinden så brister og du ender op helt uden bobler. 


Forsøg dig frem med forskellig pustestyrke og se hvor mange sæbebobler du kan lykkes med at lave på en gang.


Lav store bobler


Jo større en sæbeboblering du anvender, des større bobler får du. Et super trik er, at bruge en snor, som er spændt rundt på 2 pinde. På den måde kan du lave kæmpe bobler. Sørg for at snoren danner et hul, det vil typisk ligne en trekant. dyp snoren i sæbeboblevandet og tag armene over hovedet. Lav en bagudrettet bevægelse, så vinden får vandet til at danne en stor sæbeboble. 


Det kræver lidt træning når man gerne vil lave store bobler, men det er super sjovt når det endelig lykkes, at lave en kæmpe boble.

Lav halve sæbebobler


Ønsker du at lave holdbare halve bobler, som du kan betragte i længere tid, så læs mere her.  Held sæbeboblevand ud på en tallerken, så den er dækket af et lag vand.


Anvend et tykt sugerør og dyp det i boblevand. Tag sugerøret helt ned til tallerkenen og blæs en bobbel. Boblen skulle meget gerne ligge sig på hinden af boblevand, som ligger på tallerkenen. Hvis du er super sej, så kan du blæde en boble indeni den bobbel, der ligger på tallerkenen. Øvelse gør mester.


Sæbebobler i frostvejr


Når det er pivkoldt udenfor og frosten virkelig bider, så er der mulighed for, at lave nogle af de smukkeste sæbebobler. Her er det også en god idé at anvende et sugerør. Det gælder om, at finde en frossen overflade fx en træstamme,  et metalhåndtag eller en snedynge. 


Pust forsigtigt din sæbebobbel, så den sætter sig fast på genstanden og se den fryse til is. Der danner sig de smukkeste iskrystaller på overfladen og står solen helt rigtigt, så kan du tage de mest magiske billeder. Det kan godt tage 10-30 sekunder før sæbeboblen fryser til is. Stille og roligt breder de små iskrystaller sig over hele overfladen og så har du den perfekte isboble.


Hvis man har svært ved at få det til, at fungerer med sine sæbebobler i frostvejr, så er her 2 tricks, der måske kan hjælpe dig på vej. Køl sæbeboblevandet ned inden, så det ikke har stuetemperatur, men er køleskabskoldt. Tag en stor indånding, så luften du puster i boblen er mere kølig.Stå indeni en MEGA sæbeboble


Kunne du tænke dig at lege med kæmpesæbebobler, så er dette kit super sjovt at kaste sig over. 


Sæbebobler i badet


Leg med sæbebobler i badet. Dette fine havfrue-sæt giver rig mulighed for leg.

MEGA bobler


Kunne det ikke være sjovt, at lave kæmpe sæbebobler. Dette fine sæt er let, at lege med derhjemme.Frugt-bobler


Lav sjove bobler med duft af frisk frugt. Det giver en ny sanseoplevelse til legen med sæbebobler.INGEN spild sæbebobler


Er du træt af, at dit barn render rundt og spilder sæbevand alle steder. Så er dette sæt lige noget for dig.Mega Multi sæbebobler


Lav mange sæbebobler på en gang, med dette sjove sæt fra SES. Det giver rig mulighed for masser af leg.