Leg med sæbebobler

Sjov leg med med sæbebobler 

Sæbebobler byder på sjov hele året rundt. Man kan lege med dem både inde og ude. Sæbebobler har ingen alder, de kan være sjove og magiske for både børn og voksne.


I denne artikel vil vi give lidt fifs til hvordan du laver forskellige bobler såsom store sæbebobler, mange små, sæbebobler i frostvejr samt hvordan du mixer det perfekte sæbeboblevand. 


Udover den magi boblerne skaber i sig selv, så kan legen også let erstattes af en konkurrence. Hvem kan lave flest sæbebobler, hvem kan lave den største boble, hvem kan holde en sæbeboble i live i længst tid osv.

Sådan laver du sæbebobler i frostvejr


Når det er pivkoldt udenfor og frosten virkelig bider, så er der mulighed for, at lave nogle af de smukkeste sæbebobler. Temperaturen skal helst være under -4 grader.


En magisk forvandling:


Når du puster en sæbeboble ud i den kolde luft, sker der noget magisk. Boblen fryser øjeblikkeligt og forvandles til en skrøbelig, men smuk skulptur. Krystaller dannes på boblens overflade, og den glimter i solens lys som et lille kunstværk.


Når du skal puste sæbebobler i frostvejr er det en god idé at anvende et sugerør. Det gælder om, at finde en frossen overflade fx en træstamme, et metalhåndtag eller en snedynge.


Pust forsigtigt din sæbebobbel, så den sætter sig fast på genstanden og se den fryse til is. Der danner sig de smukkeste iskrystaller på overfladen og står solen helt rigtigt, så kan du tage de mest magiske billeder. Det kan godt tage 10-30 sekunder før sæbeboblen fryser til is. Stille og roligt breder de små iskrystaller sig over hele overfladen og så har du den perfekte isboble.


Tips hvis det driller:


Hvis man har svært ved at få det til, at fungerer med sine sæbebobler i frostvejr, så er her 2 tricks, der måske kan hjælpe dig på vej. Køl sæbeboblevandet ned inden, så det ikke har stuetemperatur, men er køleskabskoldt. Tag en stor indånding, så luften du puster i boblen er mere kølig.


Et kreativt frirum:


Sæbebobler i frostvejr er ikke bare smukke at se på, de er også en kilde til kreativ udfoldelse. Du kan eksperimentere med forskellige former og farver på dine bobler og se, hvordan de ændrer sig i den kolde luft. Du kan også lave små sæbeboble-installationer på jorden eller på grene af træer.


En hyggelig vinteraktivitet:


At lave sæbebobler i frostvejr er en hyggelig aktivitet for hele familien. Børn elsker at se de magiske bobler dannes og forsvinde, og det er en god måde at få frisk luft og motion på en kold vinterdag.Sæbebobler i frostvejr

Mix dit eget sæbeboblevand


Man kan selvfølgelig altid købe færdiglavet sæbeboblevand i de fleste supermarkeder og legetøjsbutikker, men når du løber tør, så er det oplagt, at forsøge dig med at lave din egen mixtur. 


 1. I den klassiske opskrift, bruger man almindelig opvaskemiddel og vand. Man blander 1 del opvaskemiddel med 4 dele vand og mixer det sammen. Så har man en let løsning, som giver fine bobler. 
 2. Du kan mixe pastafarve i dit sæbeboblevand, så du kan lave flotte farverige bobler. Man kan også forsøge sig med fint glimmer-pulver. Kun fantasien sætter grænser. Man skal dog være opmærksom på, at holdbarheden svækkes. Hvis man anvender vand med farve eller glimmer, så sørg for at blæs boblerne udendørs eller på et badeværelse, hvor det er let, at gøre rent efterfølgende. 
 3. Du kan forlænge boblernes holdbarhed ved at blande lidt glycerin eller sirup i din opskrift. Nogle rygter lyder også på, at glidecreme er en perfekt ingrediens til, at styrke boblerne. Glycerin kan blandt andet købes i Matas.


       Blandingsforhold:


 • 1 liter koldt vand
 • 0,5 dl opvaskemiddel (nogle sværger til grøn Fairy)
 • 1 spsk. glycerin


Lad eventuelt vandet stå over natten, så det sætter sig. Hvis der er meget skum i, så bliver det sværere at lave bobler. Sørg derfor for ikke at ryste dit sæbeboblevand, det det kan gøre det meget svært at lave mange og holdbarer bobler.


Lav mange bobler


Hvem kan lave flest bobler? Det kræver teknik og kontrol, at lave mange bobler. Det gælder om ikke at blæse forsigtigt, men heller ikke for kraftigt, da hinden så brister og du ender op helt uden bobler. 


Forsøg dig frem med forskellig pustestyrke og se hvor mange sæbebobler du kan lykkes med at lave på en gang.


Lav store bobler


Jo større en sæbeboblering du anvender, des større bobler får du. Et super trik er, at bruge en snor, som er spændt rundt på 2 pinde. På den måde kan du lave kæmpe bobler. Sørg for at snoren danner et hul, det vil typisk ligne en trekant. dyp snoren i sæbeboblevandet og tag armene over hovedet. Lav en bagudrettet bevægelse, så vinden får vandet til at danne en stor sæbeboble. 


Det kræver lidt træning når man gerne vil lave store bobler, men det er super sjovt når det endelig lykkes, at lave en kæmpe boble.

Lav halve sæbebobler


Ønsker du at lave holdbare halve bobler, som du kan betragte i længere tid, så læs mere her.  Held sæbeboblevand ud på en tallerken, så den er dækket af et lag vand.


Anvend et tykt sugerør og dyp det i boblevand. Tag sugerøret helt ned til tallerkenen og blæs en bobbel. Boblen skulle meget gerne ligge sig på hinden af boblevand, som ligger på tallerkenen. Hvis du er super sej, så kan du blæde en boble indeni den bobbel, der ligger på tallerkenen. Øvelse gør mester.


Sæbebobler: En verden af sjov og fantasi


Sæbebobler er mere end bare et legetøj. De er en magisk portal til en verden af sjov, fantasi og kreativ udfoldelse. Uanset om du er barn eller voksen, kan sæbebobler bringe glæde og smil på læben.


Leg og læring:


Sæbebobler er en god måde at stimulere børns fantasi og motorik på. De kan øve sig på at fange boblerne, puste dem i forskellige former og størrelser, og lege fantasifulde lege.


5 Forskellige lege med sæbebobler:


  • Sæbeboble-jagt: Forsøg at fange så mange bobler som muligt med hænderne eller et net.


  • Sæbeboble-dans: Dans rundt og pop boblerne med dine fødder.


  • Sæbeboble-kunst: Lav kunstværker med sæbebobler på papir eller lærred.


  • Sæbeboble-konkurrencer: Se, hvem der kan puste den største boble eller holde en boble i luften længst tid.


 • Sæbeboble-fortællinger: Fortæl historier og eventyr med sæbebobler som karakterer.


Tips til sjovere sæbebobler:


  • Brug en mild sæbe,der ikke skummer for meget.


  • Tilsæt glycerin til sæbevandet for at gøre boblerne mere holdbare.


  • Brug forskellige redskaber til at puste bobler,f.eks.piber,sugerør eller håndlavede wands.


  • Leg i et område med god plads og minimal vind.


  • Eksperimentér med forskellige farver og dufte til sæbevandet.


Sæbebobler er en uudtømmelig kilde til sjov og fantasi. Slip din indre barn løs og udforsk den magiske verden af sæbebobler!

Stå inde i sæbebobbel

Stå indeni en MEGA sæbeboble


Kunne du tænke dig at lege med kæmpesæbebobler, så er dette kit super sjovt at kaste sig over. 


Bobbelskum


Lav mega meget bobbelskum, som er let og flyver rundt i vinden.

Lav kæmpe sæbebobler

MEGA bobler


Kunne det ikke være sjovt, at lave kæmpe sæbebobler. Dette fine sæt er let, at lege med derhjemme.Sæbebobbel raket


Slip din indre videnskabsmand løs og prøv denne sjove sæbebobbel raket.Sæbebobbel raket

INGEN spild sæbebobler


Er du træt af, at dit barn render rundt og spilder sæbevand alle steder. Så er dette sæt lige noget for dig.Mega Multi sæbebobler


Lav mange sæbebobler på en gang, med dette sjove sæt fra SES. Det giver rig mulighed for masser af leg.Enhjørninge sæbebobel sæt
unsplash