Brætspil til børn og voksne

Brætspil til børn som gave eller til din ferie

Her er vores guide med brætspil til børn i alle aldrer. Siden er opdelt, så i let kan finde spil, der henvender sig til jeres barns alder. Allerede når barnet er 1,5-2 år kan man introducere de første brætspil for barnet.


Det er altid hyggeligt at samles foran et brætspil med familien. Der findes spil til alle aldre, så det er om at få startet en hyggelig tradition med brætspil allerede fra børnene er små. Det er perfekt underholdning til ferien eller weekender hvor vejret er trist og gråt. Sæt jer sammen omkring bordet, find lidt lækkert frem og tag så kampen op imod resten af familien. Husk at forsøg at tæmme jeres indre konkurrencemenneske, så den gode stemning bevares. 


Vi har samlet en oversigt over nogle af vores yndlings brætspil og opdelt dem efter alder, så i kan finde nogle, der passer til lige præcis jeres familie. Måske det er tid til at investere i jeres allerførste brætspil eller måske i allerede er professionelle brætspillere. Vi har samlet en stor del af de velkendte spil, brætspil, der er kåret som årets spil af guldbrikken samt nogle mindre kendte spil, som i måske vil finde interessante. Der er også en del retrospil med på vores liste, da de i følge os aldrig går af mode.


Det er også en god gaveidé til børn, da et spil kan være med til at skabe stor glæde og hygge. Derudover lærer barnet også en masse vigtige færdigheder. Udover at skulle tænke strategisk, så lærer det også at man ikke kan vinde hver gang. Måske i også sætter fokus på kunsten, at være en god vinder. Bemærk at nedenstående er reklamelinks, dvs. vi modtager et lille bidrag i kommission såfremt nogle køber via vores links*.

Brætspil til børn fra 2 år

RØR OG FIND SPIL

Dette er måske dit barns første spil. Det kan spilles fra 2 år og reglerne kan tilpasses barnets alder. Det er super fint og farverigt i en lækker robust kvalitet.

MIT FØRSTE MEMOSPIL

SES har lavet et memo-spil til de helt små, som er dejligt at rører ved om som styrker sanserne og træner hukommelsen. Det kan spilles fra 2 år og opefter.

5-I-1 SPIL TIL DE MINDSTE

Her får du hele 5 spil til de mindste, der kan spilles fra 2 år og op til 5 års alderen. Der er forskellige sværhedsgrader, så der er lidt for enhver.

VILDKATTEN GURLI GRIS VERSION

Vildkatten er et rigtigt søg og find spil, hvor det gælder om at være hurtig til at spotte forskellige motiver. Denne version er med Gurli Gris og kan spilles fra 2 år.

SPACE BALLANCE SPIL

Her er det om, at holde tungen lige i munden, da det gælder om at ballancere planeterne på mælkevejen. Det er et fint spil, der kan spilles fra man er helt lille og opefter.

POLAR VENNER SPIL FRA 2½ ÅR

I dette spil gælder det om at få de 4 polarvenner hjem i sikkerhed. Spillet kan spilles fra 2½ år og tager ca. 10 minutter pr. spil, så koncentrationen ikke skal holdes så længe.

Brætspil og kortspil til børn fra 3 år

Uno Junior kortspil til børn fra 3 år

UNO JUNIOR KORTSPIL

Reglerne er det samme, men kortspillet er gjort mere simpelt og udstyrret med søde dyremotiver. Det er en fantastisk måde for de mindste at stifte bekendtskab med kortspil.

Vildkatten Ramasjang brætspil til børn fra 3 år

VILDKATTEN RAMASJANG

Vildkatten er et fantastisk spil, der holder spilleren skarp. Der findes en del forskellige varianter. Her er det Ramasjang-versioen, som er udviklet til børn fra 3 år og opefter.

Skovens venner følespil til børn fra 3 år

SKOVENS VENNER FØLESPIL

Dette spil er let at have med på farten. Her gælder det om, at føle sig frem til de rigtige brikker og dermed vinde spillet. Spillet er rigtig fint til børn fra 3 års alderen og opefter.

Pin Pon Djeco Årets børnespil til børn fra 3 år

PIN PON

Dette spil er kåret som årets børnespil i 2022 og egner sig til børn fra 3 år. Her gælder det om, at brandbilen skal nå frem og slukke brænden i tide. Her gælder det om, at arbejde sammen.

Klods Major sjovt spil til børn fra 3 år

KLODS MAJOR

Klods Major er en klassiker og er sjov for hele familien. Her gælder det om, at have rolig hånd og forsigtigt kunne snige brikkerne fri, uden at vælte tårnet og ende som Kjods Major.

Spejle æg brætspil til børn fra 3 år

SPEJLE ÆG SPILLET

Dette var vores søns absolutte favorit da han var 3 år. Det er et brætspil, der er let at forstå og det giver de små mulighed for at lære tallene på en terning på en fin måde.

Pop'n Find Choco spil til børn fra 3 år

POP'N FIND CHOCO

Her gælder det om at finde peanuts eller kirsebær under chokoladerne. Tryk på terningen, der popper og se om du er heldig eller om du risikerer at møde den drilske larve.

Musefælden brætspil til børn fra 3 år

MUSEFÆLDEN

I denne spilklassiker gælder det om for katten, at fange den mus, som terningen viser. Det er et sjovt spil hvor det gælder om at være hurtig og kunne sine farver.

Gurli Gris spil Mudderspor til børn fra 3 år

LUDANIMO

Dette spil kan spilles på 3 forskellige måder. Man kan båd spille det som et brætspil, som et stabelspil i stil med klodsmajor eller som memoryspil.

Fredagsslik spillet til børn fra 3 år

FREDAGSSLIK SPILLET

Dyst med familien om, hvem der kan score mest fredagsslik. Byt, giv bort eller vind slik fra de andre deltagere. Den helt store vinder af spillet risikere at få lidt ondt i maven af alt den slik.

Quips brætspil til børn fra 3 år

QUIPS BRÆTSPIL

Vi kan huske Quips fra dengang vi gik i børnehave. Det er et super fint og enkelt spil, som giver børnene mulighed for at lære de forskellige farver at kende.

Bamsespillet kortspil fra 3 år

BAMSESPILLET KORTSPIL

Her er et kortspil hvor det gælder om, at være hurtigst. Hvem udfører først den handling, som kortet viser? Støder man på bamsen med de røde støvler, gælder det om at trampe hårdt i gulvet.

Bingo med følelser spil til børn fra 3 år

BINGO MED FØLELSER

Lær dit barn, at kende forskel på de forskellige følelser med dette fine Bingo-spil. Det er de velkendte regler, men med et tvist, der gør at dit barn kan lære forskel på glad, trist, sur m.m.

Gurli Gris Hvirvelvind brætspil til børn fra 3 år

GURLI GRIS HVIRVELVIND

Hjælp Gurli gris og hendes venner med at finde alle deres ting, som er blevet væk efter en hvirvelvind var forbi. 

Bluey Skattejagtspil til børn fra 3 år

BLUEY SKATTEJAGTSPILLET

Tag med hunde Bluey og familien på skattejagt. Der skal slås med terning, svares på spørgsmål og være skarp for at vinde. BEMÆRK spillet er på engelsk, så man skal være ferm til at oversætte.

Brætspil og kortspil til børn fra 4 år

Looping Louie spil til børn fra 4 år

LOOPING LOUIE

Kan dit barn lide fart og spænding? Så er Looping Louie et super sjovt spil hvor det gælder om, at undgå at ens høns vælter af pinden når Louie kommer flyvende.

Cacophony følg lyden brætspil til børn fra 4 år

CACOPHONY FØLG LYDEN

I dette spil gælder det om, at samarbejde med hinanden om, at bringe din kat ned fra træet og hjem. Du er fortabt i en mørk skov, hvor det gælder om at lytte efter dyrelyde.

Yatzy med dyremotiver til børn i alderen fra 4 år

DYRE-YATZY

Her er et Yatzyspil, der er udviklet specielt til børn i alderen fra 4 år og opefter. Terningerne har sjove dyremotiver og tal istedet for øjne. Så det er lettere for barnet at spille.

Labyrint junior Paw Patrol version brætspil til børn fra 4 år

LABYRINT JUNIOR PAW PATROL

Labyrint var altid et af vores favoritspil, som barn. Nu findes det i en masse nyere versioner, som fx denne til børn fra 4 år med Paw Patrol motiver.

Stratego Junior Disney brætspil til børn fra 4 år

STRATEGO JUNIOR - DISNEY

Her får i det velkendte Strategospil i en børneudgave udviklet med Disney-motiver. Kæmp mod din modstander og se om du kan få fat på skatten.

Piratøen brætspil til børn fra 4 år

PIRATØEN BRÆTSPIL

Dette spil kan vindes på hele 3 forskellige måder. Man har hver sin plade med opgaver, som det gælder om at løse imens man spiller spillet. Hvem får først samlet pladen fuld?

Paw Patrol 3-i-1 spil Lotto Memo Domino til børn fra 4 år

PAW PATROL 3-I-1 SPIL

Her får du hele 3 spil i en pakke. Der medfølger Lotto, Domino samt Memorygame med de velkendte Paw Patrol motiver. Spillet er perfekt til børn fra 4 år og opefter.

Vildkatten med dyremotiver brætspil til børn i alderen 4 år

VILDKATTEN MED DYREMOTIVER

Her har vi endnu en Vildkatten-version. Denne gang med dyremotiver, der henvender sig til børn fra 4 år og opefter. Spillet indeholder 180 forskellige motiver.

Sorteper kortspil til børn fra 4 år

SORTEPER

Dette sjove kortspil kender vi vist alle sammen. Det er perfekt til børn fra 4 år og opefter. Det er enkelt at lære og spille med familien. Det eneste det gælder om er, at undgå Sorteper.

Alibaba og hans kamel spil til børn fra 4 år

ALIBABA

Hjælp Alibaba med at pakke sin kamel. I skiftes til at trække et kort, der viser hvilken ting i skal putte på kamelen. Det gælder om at passe på, for pludselig bliver kamelen sur og smider det hele.

Forpjuskede dyreunger brætspil fra 4 år

FORPJUSKEDE DYREUNGER

Leg en lille forpjusket dyreunge, der bevæger dig rundt på brættet for at finde godbidder og legetøj, som du kan glæde dig med. Hvem får samlet mest?

Villads fra Valby lær om bogstaver til børn fra 4 år

VILLADS FRA VALBY LÆR OM BOGSTAVER

Dette spil har den sjove Villads fra Valby som hovedperson. Den lærer dit barn om bogstaverne i 4 forskellige spil. Villads fra Valby bogstavspil, ABC-ormen, Ordjagt og Pip!

Funny Bunny brætspil til børn fra 4 år

FUNNY BUNNY

I dette brætspil skal harerne løbe om kap og se hvem, der kommer først i mål. Undervejs støder de på en masse udfordringer med fx drilske muldvarper.

Lær om tal brætspil med 72 opgaver til børn fra 4 år

LÆR OM TAL

Dette spil hjælper dit barn til at lære og forstå tal bedre. Spillet indeholder 8 spilleplader og i alt 72 forskellige opgaver. Lykkes du med opgaverne dannes der et billede på bagsiden af pladen.

Koala Walla Bing Bang spil til børn fra 4 år

KOALA WALLA BING BANG

Dette spil var  nomineret til årets børnespil i Sverige i 2022. Her skal man arbejde sammen om, at hjælpe Koalaen Walla til tops i træet. Pas på han ikke rammer bunden af træet og går bing bang.

Brætspil og kortspil til børn fra 5 år

Den Magiske skov brætspil til børn fra 5 år

DEN MAGISKE SKOV

Spillet var nomineret til årets spil 2022. De frække trolde har blandet krystallerne og der er nu brug for din hjælp til at få dem tilbage til der hvor de hører hjemme.

Retro kuglespil til børn fra 5 år

RETRO KUGLESPIL

Her får i et super fint retro kuglespil. Lad de fine glaskugler trille over gulvet og se hvor mange tinsoldater i hver især kan vælte. Spillet er anbefalet fra 5 år pga. de små dele.

Børne Alias brætspil til børn fra 5 år

BØRNE ALIAS

Børne Alias er en lettere udgave af det velkendte Alias. Her får i 300 forskellige kort, hvor det gælder om at forklare hvad billederne viser uden at bruge selve ordet.

Bedstemor med slag i kortspil til børn fra 5 år

BEDSTEMOR MED SLAG I

Hvem elsker ikke Bedstemor med slag i? Det er et sjovt kortspil for både børn og voksne. Her gælder det om, at samle flest kort ved at banke i bordet når man ser 2 eller flere ens kort.

Vildkatten med over 300 motiver til børn fra 5 år

VILDKATTEN +300 MOTIVER

Endnu en udgave af Vildkatten, nu til børn fra 5 år med over 300 motiver. Det sætter sværhedsgraden op, så hele familien bliver udfordret på deres opmærksomhed.

Sigurds Naturvidenskab på spil til børn fra 5 år

SIGURDS NATURVIDENSKAB PÅ SPIL

Dette spil er for hele familien og man dyster i naturvidenskab, men hvor det er gjort simpelt for de mindste, kan det være sværere for mor og far. Hvem får først samlet 6 brikker til sit naturviden-skab?

Rhino Hero Super Battle brætspil til børn fra 5 år

RHINO HERO SUPER BATTLE

Vinder af årets brætspil for børn i 2019. Det gælder om at battle og komme til tops i det høje tårn, men pas endelig på du ikke vælter tårnet i forsøget.

Rhino Hero Super Battle brætspil til børn fra 5 år

JUNIOR MATADOR

Der er vidst intet spil, som kan få familien op i det røde felt, som Matador formår. Det er brætspillenes svar på IKEA-testen. Børnene kan ligeså godt lære det tidligt med denne udgave.

Rejsen fuld fart Danmark rundt brætspil til børn fra 5 år

REJSEN FULD FART DANMARK RUNDT

Her lærer i om Danmarks byer og får lov at rejse Danmark rundt i jagten på postkort og oplevelser. Hvem får planlagt den bedste rute rundt i landet?

Cluedo junior brætspil til børn fra 5 år

CLUEDO JUNIOR

Dit barns første Cluedo spil i denne juniorudgave. Her skal i finde ud af hvilket stykke legetøj, der er ødelagt samt hvem, der gjorde det.

Verdens børn brætspil om kulturer til børn fra 5 år

VERDENS BØRN

Verdens børn blev nomineret til årets brætspil af Guldbrikken i 2022. Her lærer børnene om andre kulturer rundt om i verden. Vi er alle forskellige, men lige gode.

Muselabyrinten brætspil til børn fra 5 år

MUSELABYRINTEN

I muselabyrinten gælder det om først at få sine 4 mus fra museredden igennem labyrinten og hen til osten. Den spiller, der kommer først har vundet.

Sænke slagskibe spil i træ til børn fra 5 år

SÆNKE SLAGSKIBE

Her får i det fineste sænke slagskibe i en rigtig lækker træversion. Se hvem der lykkes med at sænke den andens skibe først. Et sjovt spil for alle fra 5 år og opefter.

Woolfy de 3 små grise brætspil til børn fra 5 år

WOOLFY - DE 3 SMÅ GRISE

Dette spil blev kåret som årets børnespil tilbage i 2010. Her gælder det om at arbejde sammen, så man undgår at ulven fanger en og putter en i den sorte gryde.

Onkel reje verdens største prut brætspil til børn fra 5 år

ONKEL REJE VERDENS STØRSTE PRUT

Hjælp Onkel Reje med at slå verdens største prut. Dette spil er super sjovt og samtidig vildt ulækkert når man fodrer Onkel Reje med den klammeste mad imens han er på toilettet.

Rottefælden spil til børn fra 5 år

ROTTEFÆLDEN

Her gælder det om, at fjerne spillebrikkerne fra fælden inden at den klapper i og fanger rotten (dig). Man får point alt efter hvilke størrelser brikkerne man befrier har.

Rottefælden spil til børn fra 5 år

FLUSHIN FRENZY TOILETSPIL

Sjovt og skørt spil til børn fra 5 år og opefter. Terningen viser hvor mange gange svupperen skal bruges. Pludselig flyver en pølse op af toilettet, hvem fanger den først?

Catan Junior brætspil til børn fra 5 år

CATAN JUNIOR

Her får du en børnevenlig udgave af det velkendte spil Catan. Istedet for veje og huse bygger man i denne udgave piratskibe og skjulesteder.

Brætspil og kortspil til børn fra 6 år

Looping Louie spil til børn fra 4 år

AMAZING MAZE

Dette sjove familiespil er et lidt anderledes et af slagsen. Her gælder det nemlig om, at tegne sig vej ud igennem drilske labyrinter med uventede udfordringer og med bind for øjene.

Kalaha kuglespil til børn fra 6 år

KALAHA

Der er noget meditativt og beroligende over et spil Kalaha. Det er helt magisk at mærke de små kugler trille fra håndfladen og ned i rummene i spillet.

Forpjuskede dyreunger brætspil fra 4 år

FORPJUSKEDE DYREUNGER

Leg en lille forpjusket dyreunge, der bevæger dig rundt på brættet for at finde godbidder og legetøj, som du kan glæde dig med. Hvem får samlet mest?